Huidig korfbalveld van natuurgras van de Breskense Korfbal Club (BKC).
Volledig scherm
Huidig korfbalveld van natuurgras van de Breskense Korfbal Club (BKC). © Breskense Korfbal Club

Breskense Korfbal Club krijgt kunstgrasveld

BRESKENS - De Breskense Korfbal Club (BKC) speelt vanaf september op kunstgras.

Het college van B en W van Sluis heeft goedgekeurd dat 50.000 euro voor renovatie van het natuurgrasveld wordt gebruikt voor de aanleg van een kunstgrasveld. BKC-voorzitter Marc Kolijn is er blij mee. Een kunstgrasveld is minder weersgevoelig. ,,Wij zijn ook nog één van de weinige korfbalclubs met natuurgras”, aldus Kolijn. Hij hoopt op groei van ledental dankzij het kunstgras. Dat zit al in de lift. BKC telt nu ruim honderd leden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.