Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Brandbrief Zeeuwse tandarts heeft effect. Kabinet kijkt of er meer tandartsen kunnen worden opgeleid

DEN HAAG - Om te voorkomen dat we straks ver moeten reizen voor een tandarts, worden mogelijk snel meer tandartsen opgeleid. Momenteel zijn er 259 opleidingsplaatsen voor tandartsen. Om een tekort te voorkomen moet dat aantal met 100 worden uitgebreid. Dat kost ruim 26 miljoen euro. Het kabinet bekijkt of het dat geld op korte termijn ergens vandaan kan halen.

 1. Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertussen bloed je door
  PREMIUM
  video / poll

  Geen geld voor brood, geen geld voor tampons. En ondertus­sen bloed je door

  VLISSINGEN - Groenten kopen, of tampons? Veel vrouwen breken zich daar elke maand het hoofd over. Want als je moet rondkomen van een paar tientjes in de week, is je geld snel op. In de strijd tegen deze ‘menstruatie-armoede’ zijn in Zeeland zes uitgiftepunten geopend voor gratis producten. Dat zijn er 94 te weinig, zegt het Armoedefonds. Want in Zeeland worstelen naar schatting 10.000 vrouwen met dit probleem.
 2. Kees en Lenno Hanse op akkerbouw- en energiebedrijf de Willemshoeve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’
  PREMIUM
  Video

  Kees en Lenno Hanse op akkerbouw en energiebe­drijf de Willemshoe­ve: ‘We moeten de wereld kunnen voeden’

  ZIERIKZEE - Het is zo’n ochtend. Lenno heeft net zijn bestelwagen in de kreukels gereden. Het was op de kruising ter hoogte van Colijnsplaat, verkeerslicht op oranje, Lenno dacht doorrijden, zijn voorganger dacht remmen. Maar goed, hij kon ongedeerd met zijn vader mee terug naar hun boerderij bij Zierikzee. Daar is het nog niet gedaan met de rampspoed. We zitten net in de keuken als de buurman belt. Hij is suikerbieten van het land aan het rijden. Zijn kiepkar is van de bemodderde weg in de sloot gegleden. Lenno heeft zijn tractor al gestart.