Brand verwoest schuur in Walsoorden. Dak ingestort, wegen afgesloten

VIDEOWALSOORDEN - Een grote brand heeft dinsdagavond een schuur aan de Molenweg in Walsoorden verwoest. De vlammen waren zelfs in Hansweert te zien. Het dak van de schuur is ingestort. Omdat het asbest bevatte, zijn omliggende wegen afgesloten.

De brand brak dinsdagavond rond een uur of tien uit. Omdat het vuur snel om zich heen greep, concentreerde de brandweer zich op het sparen van het naastgelegen woonhuis. Dat is gelukt. In de schuur waren geen mensen meer aanwezig. Ook de paarden konden op tijd naar buiten worden gebracht. 

Rond kwart voor elf was de brand onder controle. Veiligheidsregio Zeeland meldde dat het nablussen nog enige tijd zou gaan duren. Het dak van de schuur is ingestort en deels verbrand. Volgens de Veiligheidsregio bevatte het asbest. Mogelijk is asbesthoudend materiaal op de openbare weg terecht gekomen. Daarom zijn omliggende wegen afgesloten. De gemeente laat woensdag onderzoeken of er daadwerkelijk asbest ligt en zal het laten opruimen. 

brand walsoorden
Volledig scherm
brand walsoorden © HVZeeland
De brand is vanuit Hansweert te zien.
Volledig scherm
De brand is vanuit Hansweert te zien. © 112 Midden-Zeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
    PREMIUM

    Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

    SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.