Brand verwoest schuur in Walsoorden. Dak ingestort, wegen afgesloten

VIDEOWALSOORDEN - Een grote brand heeft dinsdagavond een schuur aan de Molenweg in Walsoorden verwoest. De vlammen waren zelfs in Hansweert te zien. Het dak van de schuur is ingestort. Omdat het asbest bevatte, zijn omliggende wegen afgesloten.

De brand brak dinsdagavond rond een uur of tien uit. Omdat het vuur snel om zich heen greep, concentreerde de brandweer zich op het sparen van het naastgelegen woonhuis. Dat is gelukt. In de schuur waren geen mensen meer aanwezig. Ook de paarden konden op tijd naar buiten worden gebracht. 

Rond kwart voor elf was de brand onder controle. Veiligheidsregio Zeeland meldde dat het nablussen nog enige tijd zou gaan duren. Het dak van de schuur is ingestort en deels verbrand. Volgens de Veiligheidsregio bevatte het asbest. Mogelijk is asbesthoudend materiaal op de openbare weg terecht gekomen. Daarom zijn omliggende wegen afgesloten. De gemeente laat woensdag onderzoeken of er daadwerkelijk asbest ligt en zal het laten opruimen. 

Volledig scherm
brand walsoorden © HVZeeland
Volledig scherm
De brand is vanuit Hansweert te zien. © 112 Midden-Zeeland
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.