Met een graafmachine wordt de schuur uitgeruimd, zodat de brandweer bij nog smeulende resten kan.
Volledig scherm
Met een graafmachine wordt de schuur uitgeruimd, zodat de brandweer bij nog smeulende resten kan. © Guido van der Heijden

Brand schuur Axel smeult nog na, Hulsterseweg nog flink deel van de dag afgesloten

AXEL - De Hulsterseweg ten oosten van Axel zal vrijdag nog een flink deel van de dag afgesloten blijven tussen de Tweede en de Derde Verkorting. De brandweer heeft nog de tijd nodig om de felle brand van donderdag in de schuur te blussen.

In de schuur waren voornamelijk pootaardappelen opgeslagen. De voorraad mag als verloren beschouwd worden. Een asbestverwijderingsbedrijf is ingezet om delen van het asbesthoudende dak op te ruimen. De asbestverontreiniging bleef beperkt tot de Linieweg.

Een dikke brandslang loopt de dag na de grote brand over de Hulsterseweg. De brandweer was de brand enkele uren na het ontstaan al meester, het nablussen duurt nog een poos. Arian Hilbrink van de brandweer Westdorpe verwacht dat er nog een groot deel van de vrijdag nodig zal zijn om de brand geheel te doven. ,,We zijn nu bezig de schuur stukje bij beetje leeg te ruimen zodat we bij de brandhaarden kunnen. Het zijn niet alleen aardappelen die er liggen. Er liggen ook andere zaken in de schuur en de aardappelen zitten in kisten, die branden nog. Zolang we blussen blijft de weg hier afgesloten.”

Na de felle brand bleef er weinig over van de landbouwschuur.
Volledig scherm
Na de felle brand bleef er weinig over van de landbouwschuur. © Guido van der Heijden