Volledig scherm
Een impressie van Havenplan Breskens. © Illustratie gemeente Sluis

Bouw viscentrum in haven Breskens begint in november

BRESKENS - De bouw van een viscentrum in de haven van Breskens is de eerste grote stap naar de complete metamorfose van het gebied. Projectontwikkelaar Van der Poel begint daarmee  in november. 

,,We zijn blij dat we verder kunnen en gaan gas geven", zegt directeur Ron van Pamelen van Van der Poel.  De Raad van State heeft groen licht gegeven  voor de realisatie van het omvangrijke havenplan en de bezwaren van omwonenden zijn afgewezen. Op de Middenhavendam komt het nieuwe viscentrum met daarin een plek voor het Visserijmuseum, de visveiling, horeca en een viswinkel. 

In de loop van september wordt bebouwing in de haven, zoals overbodig geworden loodsen, gesloopt. Daarvoor in de plaats komen in totaal 460 appartementen. ,,Eind november beginnen we met de bouw van het eerste appartementengebouw.” Dat heet Pharos Residence en telt 159 appartementen, verdeeld over drie blokken in verschillende grootten en indelingen. De eerste fase, Pharos I, omvat 39 appartementen. ,,Er zijn er 28 verkocht, voldoende om met de bouw te starten.” In de eerste week van september begint de verkoop van de tweede fase.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement