Volledig scherm
Op het terrein van de voormalige Rabobank in Sint Jansteen komen dertig zorgappartementen. © StockPZC

Bouw op Raboterrein
Sint Jansteen gestart

SINT JANSTEEN - Met de onthulling van een bouwbord is gisteren het startsein voor de bouw van dertig appartementen in Sint Jansteen gegeven. De zorgappartementen komen op het terrein van de voormalige Rabobank, op de hoek van de Geslechtendijk en Van Hovestraat. De oplevering wordt het eerste kwartaal van 2019 verwacht.

Het pand van de Rabobank is in 2012 gesloopt. Er volgden direct daarna verschillende plannen om het gebied een nieuwe invulling te geven. Bewoners zagen wel wat in het idee om basisschool Inghelosenberghe er te vestigen, in combinatie met seniorenwoningen. Dat bleek onhaalbaar, de nieuwe brede school wordt naar verwachting dit voorjaar geopend aan de Badhuisweg. 

Eind 2016 besloten woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, ZorgSaam en Tragel Zorg tot de bouw van dertig appartementen op het oude Raboterrein. Het gebouw wordt twee verdiepingen hoog. Woongoed verhuurt twaalf woningen aan senioren. De overige achttien huizen zijn bestemd voor cliënten van Tragel. Eén appartement wordt gebruikt als gezamenlijke woonkamer. Tragel en ZorgSaam leveren de zorg voor bewoners. Aannemer H4A bouwt het appartementencomplex.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement