Volledig scherm
stockadr stockpzc bouwen bouwrijp nieuwbouw woningbouw kavel bouw bouwgrond © Erna Lammers

Bouw 'nieuw' Hof te Zandeplein in Kloosterzande kan snel beginnen

KLOOSTERZANDE Het kan nu vlug gaan met de herinrichting van het Hof te Zandeplein. Dat moet hét centrum van Kloosterzande worden. De leden van de raadscommissie Ruimte vergaderen dinsdag 23 januari over het werk, en daarna kan er snel worden begonnen. 

Het is de bedoeling dat er winkelpanden, parkeerplaatsen en enkele tientallen huur- of koopwoningen komen. Voordat de werken daar kunnen beginnen, moet mechanisatiebedrijf Weemaes het Hof te Zandeplein verruilen voor een locatie op bedrijventerrein Hoek en Bosch, waar de gemeente Hulst grond in eigendom heeft. Dat kan pas zodra het bestemmingsplan daar gewijzigd wordt, maar dat is vermoedelijk binnen een paar maanden gepiept. Weemaes betaalt bijna vijf ton voor de nieuwe locatie van bijna tienduizend vierkante meter.

Op zijn beurt koopt Hulst de eigendommen van het mechanisatiebedrijf voor 1.370.000 euro. Zodra de opstallen gesloopt zijn en een bodemonderzoek is uitgevoerd, kan de bouw van het 'nieuwe' Hof te Zandeplein beginnen. Waarschijnlijk is dat volgend jaar. De gemeente gebruikt daarvoor een miljoen euro uit het potje met compensatiegeld, dat Hulst kreeg voor het onder water zetten van de Hedwigepolder. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement