Volledig scherm
Drukte in de raadzaal van het Sluise belfort tijdens presentatie van het boekje ‘Switchback. 75 jaar bevrijding West-Zeeuws-Vlaanderen.’ Ook werd de tentoonstelling 'Switchback. De bevrijding van Sluis en Sint Anna ter Muiden' geopend. © Sophie Stockman

Boekje bundelt alle West-Zeeuws-Vlaamse activiteiten rond Slag om de Schelde

SLUIS - Alle activiteiten en tentoonstellingen rond de bevrijding van West-Zeeuws-Vlaanderen 75 jaar geleden zijn gebundeld in een boekje. 

Burgemeester Marga Vermue reikte de eerste exemplaren zaterdag uit aan Jaap Keijmel uit Breskens en Rinus Leenhouts uit Sluis. De twee mannen maakten de oorlog en de bevrijding van dichtbij mee. Leenhouts deelde zijn indrukwekkende verhaal met de ruim honderd aanwezigen in het Sluise belfort. Diezelfde middag werd de tentoonstelling ‘Switchback. De bevrijding van Sluis en Sint Anna ter Muiden’ geopend, die te zien is in museum Het Belfort.

Compleet overzicht

Een boekje met een compleet overzicht was nodig. Tientallen activiteiten en tentoonstellingen worden er gedurende het jaar in de gemeente Sluis en net over de Belgische grens gehouden. Wim Eggermont, Ruben Keulers en Arco Willeboordse zetten alles op een rij, met medewerking van de deelnemende organisaties, musea en stichtingen. Zo is er in een Duitse bunker in Groede Podium momenteel de expo ‘De Bunkers van Switchback’ te zien, met originele uniformen en gebruiksartikelen van zowel Duitse als Canadese militairen. 

Het boekje ‘Switchback, 75 jaar bevrijding West-Zeeuws-Vlaanderen’ is uitgebreid met een beschrijving van de laatste momenten van de moeizame bevrijding van West-Zeeuws-Vlaanderen. Iedere kern wordt belicht en er zijn oude foto's te zien. Een kaart van operatie Switchback laat de tocht van de geallieerden zien. De boekjes worden gratis verspreid via de diverse tentoonstellingen, musea en folderposten. Ook bij het gemeentearchief en in het klanten Contact Centrum is het boekwerk af te halen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement