Boskalis voerde de ophoging van de Roggenplaat uit in opdracht van Rijkswaterstaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Boskalis voerde de ophoging van de Roggenplaat uit in opdracht van Rijkswaterstaat. © Jan Bos

Bodemleven op Roggenplaat lijkt zich na zandophoging snel te herstellen

BURGH-SLUIS -  Het bodemleven op de Roggenplaat in de Oosterschelde herstelt zich na de zandsuppletie sneller dan verwacht. Wadpieren zijn alweer terug, blijkt uit een eerste verkenning. 

 1. Zeelieden mogen eindelijk een avondje van boord: ‘In het zeemanshuis kunnen we weer even het leven voelen, zoals thuis’
  PREMIUM
  Reportage

  Zeelieden mogen eindelijk een avondje van boord: ‘In het zeemans­huis kunnen we weer even het leven voelen, zoals thuis’

  VLISSINGEN - Zeelieden kunnen in coronatijd geen kant op. Ze zitten maandenlang vast aan boord van schepen, ver van hun families. Als ze tóch even aan wal mogen, is Mission to Seafarers in Vlissingen een lichtpuntje: zeevarenden kunnen er biljarten, lachen en een biertje drinken. Maar juist nu het zeemanshuis onmisbaar is, dreigt het te verdwijnen. Een reportage kort voor de gedeeltelijke lockdown.
 2. Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal drooggelegd
  PREMIUM

  Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal droogge­legd

  KOEWACHT/ MOERBEKE-WAAS - Het café, pal op de grens van de ‘Ollandse en de Belgse’ Koewacht is al decennia een begrip in de streek. De kroeg, vroeger gekend als café Benelux, kijkt zelfs uit op de grenspaal tussen Koewacht en Moerbeke-Waas. Het klantenbestand is navenant internationaal. Sinds afgelopen week de cafés in Nederland weer moesten sluiten, komen ‘Ollandse’ Koewachtenaren en fietsers van daarbuiten bij De Grens een koffietje of pilsje 'doen'. Zondagavond is het echter ook voor de Belgse Koewachtenaren de laatste keer. Voor vier weken. Mogelijk langer.