Volledig scherm
De start van de eerste rit van de BinckBank Tour in Beveren. © Ricardo Crombeen

BinckBank Tour raast vandaag door gemeente Hulst, hier zie je de renners

HULST - Na de ploegenpresentatie op de Grote Markt zondag, is het vandaag dan echt koers in de gemeente Hulst. De openingsrit van de BinckBank Tour start in Beveren en finisht in Hulst. Het peloton raast door bijna alle dorpen in de gemeente.

Dylan Groenewegen, Mike Teunissen, Greg van Avermaet, Philippe Gilbert, Oliver Naesen; de startlijst kent enkele grote wielernamen. Zondag maakte het publiek kennis met slechts een deel van hen, veel renners waren nog onderweg van het Europees kampioenschap in Alkmaar. Ploegen als Ineos en Groupama FDJ konden daardoor maar twee van de zeven renners voorstellen.

Vandaag maakt het publiek kennis met de rest. Het startschot klinkt om 12.30 uur op de Grote Markt van Beveren. Het peloton rijdt eerst door het Waasland voordat het na 64 kilometer de gemeente Hulst binnenrijdt. Rond 14.00 uur zetten de renners voet op Zeeuwse bodem in de Ellestraat in Heikant. Daarna gaat het naar Sint Jansteen en rond 14.09 uur passeren de renners voor het eerst de finishpassage op de grote weg bij woonwinkel Morres. Pakweg tien minuten later zijn de renners in Kuitaart te zien, rond 14.27 uur zijn ze in Kloosterzande (Hulsterweg, Groenendijk). Dan gaat het verder naar Kruispolderhaven (14.35), Paal (14.37) en Emmadorp (14.43). Daar gaat het peloton de grens over richting Doel en Kieldrecht. 

Lokale rondes

Rond 15.23 uur steken de renners opnieuw de grens over, bij Kapellebrug, om nog twee lokale rondes te rijden. Over Sint Jansteen (Geslechtendijk, Verrekijker 15.25), Hulst (via de rondweg naar de Tivoliweg, Glacisweg, Koolstraat, 15.31), Clinge (via de Clingeweg naar de ‘s-Gravenstraat, 15.37) en Nieuw Namen (via de Woestijnestraat, 15.38). Vervolgens gaat het peloton opnieuw België binnen.

De finish wordt tussen 16.15 en 16.30 uur verwacht. Op papier is de sprint ideaal voor sprinters, al kan de wind een belangrijke rol gaan spelen. De eerste etappe van de BinckBank Tour is ook op televisie te volgen. Vanaf 15.00 uur op NPO1 en het Vlaamse Eén.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement