Volledig scherm
PREMIUM
© HV Zeeland

Bewoonster woningbrand (80) over verlate brandweer in Sluis: ‘Als je moet wachten, duurt alles lang’

POLLSLUIS - Dat de brandweer dinsdagmiddag wat later kwam om een brandje bij haar huis te blussen, heeft Ria de Pooter-Debaere (80) uit Sluis helemaal niet gemerkt. ,,Als je moet wachten, duurt alles lang.” Volgens burgemeester Marga Vermue van Sluis moet het vrijwilligersprobleem bij de brandweer Zeeuws breed worden opgelost.

Staand in de deuropening van haar seniorenwoning aan de Pater Brugmanstraat doet ze woensdagmiddag haar verhaal, in alle kalmte. ,,Ik heb 112 gebeld en wat daarna allemaal bij de brandweer is gebeurd, heb ik pas later op het nieuws gelezen.” Dat de brandweer van Sluis bij gebrek aan vrijwilligers niet kon uitrukken en de brandweer uit Cadzand moest komen, is haar dus helemaal niet opgevallen. ,,Weet je", zegt ze, ,,als je zo'n brandje hebt, moet je handelen.”

Poll

Heel Zeeland moet beroepsbrandweer krijgen

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
1930 stemmen

En dat deed Ria. Ze vertelt dat ze net klaar was met het branden van onkruid in haar achtertuin. ,,Ik was naar binnen gegaan. En toen ik in de woonkamer zat, zag ik opeens rook bij de bijkeuken. Ik ben gaan kijken en ontdekte vlammetjes tegen het hout van de bijkeuken. Ik heb het alarmnummer gebeld en heb zelf een emmer gepakt. Water erin en dat heb dat ertegenaan gekletst, maar dat hielp niet echt.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement