Bewoners gemeente Hulst hebben plannen genoeg voor hun buurt, ‘een draaimolen!’

videoHULST - Anderhalve ton. Zo veel trekt de gemeente Hulst uit voor projecten in de dorpen en wijken. Bewoners die altijd al een leuk idee hadden om hun buurt aantrekkelijker te maken, mogen dat indienen. En plannen zijn er genoeg, blijkt uit een rondgang door Graauw, Lamswaarde en Hengstdijk. Van een brunch, tot een park en bmx-parkoers.

Een brunch om iedereen te leren kennen.

Het is druk in het dorpshuis van Graauw. Op dinsdagmiddag wordt er gekaart door de ouderen. Het nieuws dat de dorpen geld krijgen voor nieuwe initiatieven, is in Graauw nog niet geland. Wat ermee te doen? ,,Ze mogen het aan mij geven!", roept een deelnemer. ,,Een peepshow!", roept een oudere kwajongen. Lydia Steijaert, beheerder van het dorpshuis, heeft wel een idee. ,,Een dorpsbrunch, hier in het dorpshuis. Er wonen tegenwoordig veel meer vreemden op de Graauw dan vroeger. Veel Belgen ook. Ooit kende je iedereen en wist je waar iemand woonde. Dat is niet meer. Zo'n brunch kan helpen om elkaar te leren kennen.” Het menu hoeft niet chique te zijn. ,,Gewoon broodjes en soep, van half 12 tot drie uur. In het weekend, want dan kaarten we niet.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement