Volledig scherm
Veertig bewoners uit woonzorgcomplex De Welstede in Axel zijn ondergebracht in verpleeghuis De Vurssche nadat een gaslucht werd geconstateerd. © Camile Schelstraete

Bewoners De Welstede weer thuis na melding van gaslek

Update 19.29 uurAXEL - Alle 45 bewoners van woonzorgcomplex De Welstede in Axel zijn weer thuis. Dat meldt de Veiligheidsregio. Eerder vanmiddag werden ze geëvacueerd vanwege een gaslucht. 

Uit voorzorg werd een verdieping volledig ontruimd. De bewoners werden bij het tegenover gelegen verpleeghuis De Vurssche ondergebracht, waar ze een maaltijd kregen aangeboden. De brandweer heeft de halve middag onderzoek en metingen gedaan naar de gaslucht, maar trof deze niet aan. 

De brandweer, ter plaatse met twee blusvoertuigen en een adviseur gevaarlijke stoffen, bracht alle bewoners op de hoogte. Die moesten tot zes uur in De Vurssche blijven. Ook de politie en netwerkbedrijf DNWG waren aanwezig in het complex aan de Willem de Zwijgerlaan. 

Eerste verdieping 

Rond 14.15 uur kwam de eerste melding binnen bij de Veiligheidsregio (VRZ). De gaslucht werd waargenomen op de eerste verdieping van het woonzorgcomplex. Niet alleen bewoners van deze etage werden geëvacueerd, maar voor de zekerheid ook een aantal bewoners dat niet zo gemakkelijk uit de voeten kan. De evacuatie trok de nodige belangstelling van omwonenden. 

De Welstede is onderdeel van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en telt in totaal 72 woningen. Zorgorganisatie SVRZ levert er zorg.