Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van camping Duinrand liggen wakker door onzekerheid over de toekomst van hun plekje. © Dirk-Jan Gjeltema

Bewoners camping Duinrand doen geen oog dicht: 'Onze hele ouwedag zit in dit huisje'

BURGH-HAAMSTEDE - Het stil op camping Duinrand. Toch staan in de laantjes her en der auto's. De bewoners zijn er, maar ze zitten binnen. Met elkaar te praten over wat er gebeurt met hun plekje in Burgh-Haamstede.

Zo gaat het al de hele zomer, vertelt één van hen. Anoniem, zoals bijna iedereen. De campingbewoners zijn bang dat ze op een zwarte lijst belanden van de eigenaar, Machiel Blom. ,,We hebben een jaarcontract. Elk jaar weer. Sommigen al meer dan veertig jaar. Als Blom ontdekt dat wij met de krant praten, kan hij ons zo van de camping pleuren. Dan is het gelijk gedaan."

  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.