Hulst en Reynaert de Vos zijn met elkaar verbonden.
Volledig scherm
Hulst en Reynaert de Vos zijn met elkaar verbonden. © Peter Nicolai

Beste wandelroute van de Benelux eindigt in Hulst

HULST -  De beste wandelroute van de Benelux leidt naar Hulst. Het Streek-Grote Route pad Waas- en Reynaertland heeft de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2020' gewonnen. 

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent, die afgelopen weekend werd gehouden, viel de grensoverschrijdende route in de prijzen.  Het Streek-Grote Route pad Waas- en Reynaertland bestaat al langer, maar werd na twintig jaar vernieuwd en uitgebreid. De oude route volgde het spoor van Reynaert de Vos van Hulst tot Rupelmonde. Nu gaat de route ook door Beveren en langs toeristische bezienswaardigheden in de streek. 

Verwijzingen naar Reynaert

Daar hoort een nieuwe wandelgids van Grote Routepaden bij, die 134 pagina’s telt. Het pad begint in het Oost-Vlaamse Lokeren en gaat via Beveren en Sint-Niklaas naar Hulst. In totaal is de route 175 kilometer lang. Onderweg zijn er meerdere verwijzingen naar Reynaert de Vos. De jury, met afgevaardigden uit Nederland en België, koos uit inzendingen van wandelaars zes routes waarvan de top drie door hen werd gewandeld.  Meer informatie is te vinden op groteroutepaden.be

  1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
    PREMIUM

    Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

    SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.