Volledig scherm
In de tunnel vond een eenzijdig ongeluk plaats © 112Midden-Zeeland

Beschonken Duitsers proberen ongeval op A58 te verdoezelen door hun auto te verstoppen in de bosjes

KRUININGEN - Een man en een vrouw uit Duitsland hebben geprobeerd hun auto te verstoppen nadat ze gisteren betrokken waren geraakt bij een ongeval in de Vlaketunnel op de A58.

De bestuurder, een 34-jarige man uit Duitsland, en zijn 27-jarige bijrijdster raakten vrijdagmiddag rond 17.15 uur betrokken bij een aanrijding in de Vlaketunnel. De verdachten botsten op hun voorganger toen die moest remmen, verklaart het slachtoffer van die aanrijding.  Er ontstond een flinke file, omdat een aantal beschadigde auto's weggesleept moest worden

Zoekactie

Ondertussen reden de man en vrouw uit Duitsland weg van de plaats van het ongeval, zonder hun gegevens achter te laten. Het tweetal had alleen niet in de gaten dat hun voertuig een kenteken was verloren bij de botsing. De politie kon dankzij het kenteken een gerichte zoekactie opzetten om de verdachten op te sporen.

Maar het stel uit Duitsland kon uiteindelijk dankzij een tip worden aangehouden. Een buurtbewoner zag dat het tweetal in de Dijkwelsestraat in Kapelle bezig was om hun auto te verstoppen in de bosjes. Toen de buurtbewoner de man en vrouw uit Duitsland aansprak, boden ze hem nog geld aan om hen naar Duitsland te rijden. In plaats van op het aanbod in te gaan, belde de buurtbewoner de politie. 

Aangehouden

Dankzij de tip van de oplettende buurtbewoner konden de verdachten worden aangehouden. Bij een blaastest op het politiebureau bleek dat de 34-jarige bestuurder onder invloed was van alcohol.

  1. 22 juni: Optreden zangvereniging CantabilePlus in Aardenburg

    22 juni: Optreden zangvereni­ging CantabileP­lus in Aardenburg

    Aardenburg staat deze zomer in het teken van een groots kunstenfestival. Als een muzikaal intro hierop is de gemengde zangvereniging CantabilePlus uit Breda uitgenodigd om een zonnig concert te komen geven. Het seniorenkoor bestaat inmiddels dertien jaar en heeft 75 leden. Twee zeer getalenteerde jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen, Job Clement en Mike Chenn, spelen pianowerken van Liszt en Rachmaninov. Het concert vindt plaats op zaterdag 22 juni om 16.00 uur in de Heilige Mario Hemelvaartkerk in Aardenburg. Toegang is gratis. Na afloop wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor de kerk.