Volledig scherm
Ambulancemedewerkers in de nieuwe veilige vesten © Ziekenhuis ZorgSaam

Beschermend vest voor ambulancemedewerkers ZorgSaam ‘geen overbodige luxe’

TERNEUZEN - Een beschermend vest hoort sinds woensdag bij de standaard uitrusting van ambulancemedewerkers van ZorgSaam.

De steek- en scherfwerende vesten worden landelijk ingevoerd naar aanleiding van het toenemende geweld tegen hulpverleners als ambulancepersoneel. Het personeel zal niet standaard de vesten dragen maar kan naar eigen inzicht bepalen wanneer het verstandig is. Omdat het in de juiste maat afstellen van een vest kostbare tijd kost, kiest ZorgSaam ervoor te investeren in 52 eigen vesten. 

Volgens Maris Kuijper, ambulanceverpleegkundige, is het goed dat de vesten er komen. ,,Dat is zeker niet te vroeg. De maatschappij is veranderd, verhard, ook in Zeeland. Er zijn psychiatrische, onberekenbare patiënten en er is ook veel agressie. Het is dus geen overbodige luxe, we weten het jammer genoeg uit ervaring. Bijvoorbeeld bij een verwarde persoon of een oproep waarbij ook politie is opgeroepen. Of op een zaterdagavond richting een risicogevoelig evenement. Of gewoon bij een voor je gevoel rare of vage melding.” 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement