Bouwterrein Nieuwe Sluis, met bovenin de bouwkuip voor het sluishoofd aan de Westerschelde, midden de sluiskolk en onderaan het sluishoofd aan het Kanaal dat nog wordt uitgegraven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bouwterrein Nieuwe Sluis, met bovenin de bouwkuip voor het sluishoofd aan de Westerschelde, midden de sluiskolk en onderaan het sluishoofd aan het Kanaal dat nog wordt uitgegraven. © Peter Buteijn

Bescheiden feestje rond diepste punt Nieuwe Sluis Terneuzen: ‘Kom op, zwaaien naar de drone.’

TERNEUZEN - Op het uitkijkpunt bij de Nieuwe Sluis in aanbouw in Terneuzen heerst donderdagochtend een jolige stemming. Eric Marteijn, projectdirecteur namens opdrachtgever Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie (VNSC), voert het gezelschap aan. Het diepste punt van de Nieuwe Sluis is bereikt en dat wordt coronaproof in alle bescheidenheid gevierd.

 1. Familie Blok uit Souburg gaat al negen maanden van lockdown naar lockdown: ‘Zo erg hadden we niet verwacht’
  PREMIUM
  VIDEO

  Familie Blok uit Souburg gaat al negen maanden van lockdown naar lockdown: ‘Zo erg hadden we niet verwacht’

  OOST-SOUBURG - Negen maanden geleden zaten ze plots in een volledige lockdown in de Chinese miljoenenstad Wuhan, negen maanden later zitten ze nog steeds in een gedeeltelijke lockdown in Nederland. De familie Blok uit Oost-Souburg ging van quarantaine naar quarantaine en het einde is nog steeds niet in zicht. Ze worden achtervolgt door het virus. ,,Dat het zo erg zou worden, hadden we ook niet gedacht", vertellen Sisi en Henry aan de eettafel in hun rijtjeswoning in Souburg.
 1. Bredase zanger scoort met hit 'Ik Wil Naar NAC'
  Play

  Bredase zanger scoort met hit 'Ik Wil Naar NAC'

 2. Robin Schouten wil avond van alweer een nederlaag snel vergeten
  Play

  Robin Schouten wil avond van alweer een nederlaag snel vergeten