De Beach Party's in Dè Sporthal werden druk bezocht.
Volledig scherm
De Beach Party's in Dè Sporthal werden druk bezocht. © Peter Nicolai

Beach Party's in Cadzand-Bad brengen Joy-gevoel terug

CADZAND-BAD - Dansen op de beats van dj’s en even helemaal losgaan na een dag hard werken aan de kust. In totaal honderden jongeren deden dat de afgelopen vijf weken tijdens de Beach Party’s in de kantine van Dè Sporthal in Cadzand-Bad, waar bezoekers de dagen van discotheek Joy herleefden. Woensdag was het laatste feest van het seizoen. 

De inmiddels legendarische discotheek Joy in Cadzand-Bad, die begin 2013 sloot, wordt gemist. Door jongeren uit de streek en vooral door toeristen en vakantiekrachten die in de zomer aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust verblijven. Coverband De Duts’n schreef er zelfs een nummer over: ‘Wudder will’n de Joy terug.’ 

Sinds het verdwijnen van Joy is er geen disco meer in Cadzand-Bad. Niels Fremouw van Yaow! Events zorgt er daarom al vier jaar voor dat jongeren eens per week kunnen feesten in het kustdorp. De afgelopen weken werden er vijf Beach Party’s in Dè Sporthal gehouden, waarbij dj’s draaiden, lokaal dj-talent de kans kreeg en er volop gedanst werd. Daar bleek veel behoefte aan, op iedere editie kwamen zo’n tweehonderd feestvierders af. ,,Het was dit jaar weer gezellig en ook drukker dan voorgaande jaren”, blikt de organisator terug. 

Niels, zelf voormalig dj van de Joy, draaide afgelopen woensdag op de laatste van de feestavonden die volgend jaar een vervolg krijgen. En het Joy-gevoel? Dat was er. ,,Maar het échte gevoel van de Joy is natuurlijk anders, we zitten in een sporthal."