Bart Brooijmans bij een akker die grenst aan een weg met huizen. "Voor de bewoners veel leuker natuurlijk om uitzicht te hebben op de kleurrijke bloemen", zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Brooijmans bij een akker die grenst aan een weg met huizen. "Voor de bewoners veel leuker natuurlijk om uitzicht te hebben op de kleurrijke bloemen", zegt hij. © Anne Hana

Bart zaait de randen van zijn akker in met bloemen - voor de buurt, maar ook voor zichzelf

KUITAART -  Het is een sprookjesachtig plaatje: honderden meters veelkleurige veldbloemen bloeien langs akkers in de omgeving van Kuitaart. Omwonenden zijn blij met het initiatief van akkerbouwer Bart Brooijmans. ,,Mensen komen naar me toe en zeggen ‘dankjewel.’”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.