Volledig scherm
De Zeeman in Axel werd voor de tweede keer door dezelfde man overvallen. © Google Streetview

Axelaar krijgt drie jaar cel voor overval Zeeman

MIDDELBURG - De 45-jarige N. C. uit Axel, die op 17 mei vorig jaar bij textielsuper Zeeman in Axel binnenstapte en daar onder bedreiging van een mes de assistent-filiaalleidster 160 euro afperste, is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. Het vonnis was conform de eis.

Hij had zin in cocaïne, het geld ontbrak hem en ‘dus’ pleegde hij die overval, zo verklaarde hij tijdens de behandeling van de zaak. Na de overval rende hij de winkel uit en kon op basis van een duidelijk signalement – man in een zwart-wit gestreept trainingspak – worden aangehouden. 

Saillant detail is dat C. in 2012 op precies dezelfde manier een overval pleegde. Hij maakte toen 290 euro buit en zette dit direct om in cocaïne. Hiervoor kreeg hij drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, opgelegd. Volgens de rechtbank heeft hij daar kennelijk niets van geleerd. 

Huiselijk geweld

De Axelaar heeft inmiddels een flink strafblad opgebouwd. In totaal meer dan dertig dossiers met meer dan vijftig misdrijven, waaronder het nodige huiselijk geweld. Ook zijn er al twaalf rapporten over hem verschenen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement