Auto beschoten in Terneuzen: inzittende gewond aangetroffen in Hoofdplaat

VIDEO I Update 11.04 uurTERNEUZEN - Bij een schietpartij in Terneuzen is zondagavond even na 23.00 uur een man gewond geraakt. Het slachtoffer zat in een auto die is beschoten in de Nicolaas Beetsstraat. Later is de man gewond aangetroffen in Hoofdplaat, waar hij naartoe was gevlucht.

De Forensische Opsporing van de politie heeft afgelopen nacht onderzoek gedaan in de Nicolaas Beetsstraat  in Terneuzen en in Hoofdplaat. De auto waarin het slachtoffer zat, en waarvan de achterruiten verbrijzeld waren, is voor onderzoek in beslag genomen.  Op foto's is te zien dat de wagen meerdere keren is beschoten. Hoeveel personen er bij de schietpartij betrokken waren, is nog onbekend. Het slachtoffer was na de schietpartij aanspreekbaar en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.  

Volgens politiewoordvoerder Eric Passchier valt er nog weinig te zeggen over de toedracht van de schietpartij. Er is nog niemand aangehouden en agenten hebben nog niet uitgebreid kunnen spreken met de gewonde man. ,,Het onderzoek is volop bezig.‘’

Omwonenden van de Nicolaas Beetsstraat in Terneuzen zeiden maandagochtend geen idee te hebben wat zich gisteravond laat heeft afgespeeld. ,,Dit is een heel rustige buurt", aldus één van de oudere bewoners. ,,We lagen al te slapen en hebben er helemaal niks van mee gekregen.” Een buurman had wel wat gehoord, knallen of schoten achter elkaar. ,,Het klonk als vuurwerk, maar had ook een automatisch wapen kunnen zijn. Ik ben in elk geval niet gaan kijken. Ze zoeken het onderling maar uit.” Weinig tot niets herinnerde ook nog in de straat aan het incident, enkel wat glasscherven voor een garagebox.

De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Volledig scherm
De auto die werd beschoten. © HV Zeeland