Wegafzetting bij 't Staak op de grens bij Sas van Gent met het Belgische Assenede, gemeentewerkers van Assenede voeren nog wat laatste werkzaamheden uit.
Volledig scherm
Wegafzetting bij 't Staak op de grens bij Sas van Gent met het Belgische Assenede, gemeentewerkers van Assenede voeren nog wat laatste werkzaamheden uit. © Camile Schelstraete

Assenede sluit grensovergangen met Terneuzen grondig af, nog te veel ‘zondaars’

ASSENEDE - Nog te veel mensen bezondigen zich aan grenstoerisme, heeft de gemeente Assenede gesignaleerd, en daarom worden de grensovergangen met de gemeente Terneuzen grotendeels afgesloten.

Vanochtend zijn gemeentewerkers hiermee begonnen. Hekken worden geplaatst bij grensovergangen. Op de belangrijkste invalswegen worden die in sluisvorm opgesteld, zodat doorgang voor onder anderen grensarbeiders mogelijk blijft. De politie controleert op misbruik en bekeurt desnoods.

Een aantal kleine landbouwwegen wordt volledig afgesloten, met containers dan wel betonblokken. De gemeente Assenede neemt deze maatregelen, nadat is vastgesteld dat in beide richtingen nog te veel mensen aan ‘grenstoerisme’ doen.