Woonruimte arbeidsmigranten.
Volledig scherm
Woonruimte arbeidsmigranten. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Arbeidsmigranten wonen te krap, blijkt bij huiscontroles in Terneuzen

TERNEUZEN - Huiscontroles op zes adressen in Terneuzen waar arbeidsmigranten wonen, hebben woensdagavond nogal wat overtredingen aan het licht gebracht. Zo bleken zestien personen over een woonruimte te beschikken van minder dan twaalf vierkante meter, het minimum volgens de Woningwet.

De gemeente Terneuzen voerde de actie uit met de politie en Veiligheidsregio Zeeland. Eén positief punt was er: alle woningen voldeden aan de brandveiligheidseisen. Verder was er veel mis. Zes personen bleken op adressen ingeschreven waar ze niet wonen. Negen bewoners verblijven al langere tijd in Nederland, maar hadden zich niet laten inschrijven in het bevolkingsregister. In twee gevallen stuitten controleurs op mogelijke woonfraude, dat er onderverhuurd werd zonder dat de huisbaas ervan wist.

De overtreders krijgen sancties opgelegd en worden verplicht aanpassingen door te voeren. Bij bewonersbijeenkomsten in Terneuzen wordt nogal eens geklaagd over ‘het ophokken van arbeidsmigranten'. De actie is daaruit voortgevloeid, ook om arbeidsmigranten te beschermen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement