Volledig scherm
PREMIUM
Waterdunen, waar op dit moment alleen nog zoet water te vinden is. Sinds deze maand wordt de getijdenduiker getest en stroomt er zout water het gebied in. © Boaz Timmermans

Anti-ontpolderbeweging komt in actie bij opening getijdenduiker Waterdunen

BRESKENS -  De anti-ontpolderbeweging komt weer in actie. Als de getijdenduiker in Waterdunen officieel wordt geopend, verzamelen tegenstanders van ontpoldering zich met een Zeeuws-Vlaamse vlag die halfstok hangt. 

 De getijdenduiker in het natuurgebied wordt op donderdag 26 september geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De komende maanden worden er testen gedaan met zout water dat het gebied in- en uitstroomt. Tegenstanders van ontpoldering grijpen de opening aan om een signaal af te geven. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.