Volledig scherm
PREMIUM
Waterdunen, waar op dit moment alleen nog zoet water te vinden is. Sinds deze maand wordt de getijdenduiker getest en stroomt er zout water het gebied in. © Boaz Timmermans

Anti-ontpolderbeweging komt in actie bij opening getijdenduiker Waterdunen

BRESKENS -  De anti-ontpolderbeweging komt weer in actie. Als de getijdenduiker in Waterdunen officieel wordt geopend, verzamelen tegenstanders van ontpoldering zich met een Zeeuws-Vlaamse vlag die halfstok hangt. 

 De getijdenduiker in het natuurgebied wordt op donderdag 26 september geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De komende maanden worden er testen gedaan met zout water dat het gebied in- en uitstroomt. Tegenstanders van ontpoldering grijpen de opening aan om een signaal af te geven. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 5 oktober: Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    5 oktober: Britse bluesgita­rist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    Op zaterdag 5 oktober speelt de Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen. Al meer dan vijftien jaar maakt deze blueslegende op overtuigende wijze furore in de Europese bluesscene. Hoewel Bryant diepe wortels in de blues heeft, laat hij zich niet beperken door de grenzen van het genre. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot een singer-songwriter die zijn heftige gitaaruitbarstingen handig combineert met subtiele emotionele ontboezemingen. De aanvang van het optreden is om 20.30 uur en kaarten zijn te verkrijgen via de website van Porgy en Bess: www.porgyenbess.nl.