Volledig scherm
Eddy Wally © Camile Schelstraete

Anonieme actiegroep zet Eddy Wally in om imago van Zelzate op te poetsen

ZELZATE - Zelzate krijgt op Pinkstermaandag een wereldkampioenschap ‘sjakossen smijten’. Het evenement is een initiatief van de anonieme actiegroep ‘Zelzate geweldig’. Die actiegroep hing de kanaalgemeente zondagnacht vol met gigantische posters met het hoofd van de enige echte Eddy Wally en de tekst ‘Zelzate geweldig’. Hun doel: Zelzate opnieuw op de kaart zetten als bruisende pleisterplaats aan het kanaal Gent-Terneuzen.

“De laatste jaren kampt Zelzate te vaak met een negatief imago. Onterecht”, klinkt het in het persbericht van de actiegroep ‘Zelzate Geweldig’. “Elke dag bewijzen tientallen Zelzatenaren dat hun gemeente wel degelijk de moeite waard is. Denk aan de vele verenigingen, de bruisende middenstand, bekende Zelzatenaren als Joost Van Hyfte en Jens Dolleslagers, jong talent als Sebastiaan Carron,…. En dan hebben we het nog niet over de unieke wijk Klein Rusland, de Katse Feesten,…genoeg om trots op te zijn.”

Bruine enveloppe

Daarom verenigden enkele notoire 9060-lovers zich in een actiegroep. Hun doel: Zelzate opnieuw op de kaart zetten als bruisende pleisterplaats aan het kanaal Gent-Terneuzen. Hun eerste actie bestaat in een sticker- en complimentenactie. “Alle zelfstandigen kregen zondagnacht een bruine enveloppe met stickers in de bus. Ook onze nieuwe burgemeester kreeg er één. Daarnaast hebben we de gemeente vol gehangen met grote posters met daarop het hoofd van Eddy en de tekst ‘Zelzate Geweldig’. Bedoeling is om Zelzate maandag te laten ontwaken met een geweldig gevoel. Daarom worden ook de marktkramers bij de acties betrokken. Zo organiseren een we op de maandagmarkt een complimentenactie waarbij Zelzatenaren elkaar een typisch Zelzaats complimentje kunnen geven.”

De Eddies

Maar er is meer. Zelzate krijgt op 10 juni, Pinkstermaandag, een wereldkampioenschap sjakossen smijten. “Gewoon om Eddy Wally, onze bekendste inwoner ooit, te eren en omdat Zelzate geweldig is. Zeg nu zelf? Toch geen beter uithangbord voor onze gemeente dan de enige echte Eddy Wally. Op 10 juni wordt onze Grote Markt  het decor voor het meest maffe wereldkampioenschap ooit.” Later op het jaar komt er ook een onvervalste awardshow. “Tijdens de uitreiking van ‘De Eddies’ gaan we alles vieren wat Zelzate op de wereldkaart zet. Volledig zoals de enige echte Eddy Wally het ons geleerd heeft, van De Katte tot in crazy Tokyo!”

De actiegroep heeft ook een eigen website

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    26 februari: Lezing over Amsterdam in Sas van Gent

    De Heemkundige Kring Sas van Gent organiseert op dinsdag 26 februari een lezing genaamd ‘Amsterdam in beeld(en), met hier en daar een Zeeuws sausje’. Tijdens deze lezing zal enthousiaste gids in Amsterdam, Theo Sarneel, heel wat verhalen vertellen over de geschiedenis, de cultuur en het hedendaagse leven van de stad. Theo neemt je mee door bijna 800 jaar Amsterdam en tipt daar waar het kan, de Zeeuwse invloeden even aan. De avond vangt aan om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie van de lezing zal zijn bij MFC de Statie aan de Canadalaan in Sas van Gent.