Burgemeester Jetten van Vlaardingen. Foto German Villafane
Volledig scherm
Burgemeester Jetten van Vlaardingen. Foto German Villafane © German Villafane

Annemiek Jetten, oud-burgemeester van Sluis, nu ook weg in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Burgemeester Annemiek Jetten treedt af als burgemeester van Vlaardingen. De ‘huidige politieke situatie sluit niet aan op haar kwaliteiten’. Jetten was van 2013 tot 2017 burgemeester van Sluis.

Volgens Jetten is het ‘voor de toekomst beter dat een burgemeester met een andere bestuursstijl leiding gaat geven’. In een verklaring memoreert ze aan ‘vele mooie momenten’, maar constateert ze ook dat de afgelopen drie jaar hobbelig zijn geweest. 

,,Er waren ook moeilijke momenten voor mijzelf en mijn gezin. Vlaardingen heeft een aantal grote opgaven die veel bestuurskracht vragen van het bestuur. In de huidige politieke verhoudingen wordt een stijl van besturen gevraagd die mij minder past.”

Niet geliefd

Moeilijk was het vooral vorig jaar toen zij met het college besloot de traditionele vreugdevuren niet langer toe te staan. Het leidde zelfs tot doodsbedreigingen aan haar adres. Het vergrootte ook de onvrede in de stad over haar functioneren: zo hingen onbekenden in het holst van de nacht een spandoek in een winkelcentrum met de tekst: ,,Jetten ga terug naar Sluis, Vlaardingen wordt toch niet jouw thuis.’’

Jetten was van 2013 tot 2017 burgemeester van Sluis. Daar was ze eveneens niet erg geliefd. Vooral ondernemers vonden haar een ijzervreter die het hen het leven moeilijk maakte met haar ‘regeldrang'. Ze kreeg veel kritiek op het opzetten van een asielzoekerscentrum in Breskens en de invoering van een nieuw terrassenbeleid, waarmee ze ‘naar believen’ terrassen opnieuw zou kunnen indelen of sluiten.