Henk Hommers van het enige Minox Museum ter wereld, in Zaamslag. Hij zit er niet op te wachten dat hij entree moet gaan vragen. ,,Het zal mensen afschrikken."
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Hommers van het enige Minox Museum ter wereld, in Zaamslag. Hij zit er niet op te wachten dat hij entree moet gaan vragen. ,,Het zal mensen afschrikken." © Camile Schelstraete

Alle Terneuzense musea moeten entree gaan vragen, anders vervalt subsidie; eis valt gratis musea rauw op het dak

TERNEUZEN - Alle musea in Terneuzen die subsidie van de gemeente krijgen, moeten vanaf volgend jaar entree gaan vragen. De drie musea die dit nog niet doen, zijn het Minox Museum in Zaamslag, oorlogsmuseum Gdynia bij Axel en museum Oud-Westdorpe. De nieuwe subsidie-eis waarover de gemeenteraad nog moet beslissen, valt hen rauw op het dak.

 1. Corina doodt op een nieuwe manier bacteriën en virussen in het ziekenhuis. ‘Dit werkt veel fijner’
  PREMIUM

  Corina doodt op een nieuwe manier bacteriën en virussen in het ziekenhuis. ‘Dit werkt veel fijner’

  TERNEUZEN - Als ze maar dénken dat er een besmettelijke bacterie zit, dan komt Corina in actie. Grondig ontsmet ze vloer, muren en plafond van het ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen. Ook de gordijnen, bedden en nachtkastjes ontkomen er niet aan. Bijna 23 jaar lang deed ze dat met chloor, een paardenmiddel. Nu gebruikt het ziekenhuis als eerste in Nederland een alternatief, dat niet stinkt, de luchtwegen niet irriteert en beter is voor het milieu: Fuse. Het ziekenhuis is blij met het middel, want ‘desinfecteren is van levensbelang.’
 2. Bijna geen nieuwe fiets te krijgen in Zeeland: ‘Tandwielen, kettingkasten, remmen: alles is een probleem’
  PREMIUM
  video

  Bijna geen nieuwe fiets te krijgen in Zeeland: ‘Tandwielen, kettingkas­ten, remmen: alles is een probleem’

  HEINKENSZAND - Een nieuwe (elektrische) fiets kopen om in september naar de middelbare school te rijden? In de meeste Zeeuwse fietsenzaken kun je dat wel op je buik schrijven, zeker als je een populair merk of type in gedachten hebt. Fietsverkoper Johan Bliek uit Heinkenszand baalt ervan. ,,Mijn schoonvader gaat met een busje heel Nederland door om fietsen op te halen bij andere dealers. Ik wil mijn klanten niet teleurstellen.”
 3. Waterschap heeft dik 15.000 kilometer te maaien in Zeeland; ‘Dan zien we ook wel eens iets over het hoofd’
  PREMIUM

  Waterschap heeft dik 15.000 kilometer te maaien in Zeeland; ‘Dan zien we ook wel eens iets over het hoofd’

  KERKWERVE - Waterschap Scheldestromen houdt zich bij het maaien van dijken en waterlopen zo goed mogelijk aan de regels. Ook tijdens het broedseizoen is het werk toegestaan, mits de gedragscode wordt nageleefd, zegt dijkgraaf Toine Poppelaars. ,,Maar als het gaat over zo’n 15.000 kilometer aan dijken, waterlopen en bermen, dan zien we ook wel eens iets over het hoofd.”