Volledig scherm
Het stadhuis van Hulst aan de Grote Markt in Hulst. © Mark Neelemans

Algemeen Belang Groot Hulst wil binnenstad opwaarderen

HULST - Op de Grote Markt in Hulst moeten meer evenementen gehouden worden. Bomen moeten er terugkeren, net als een kiosk, en horecaondernemers mogen hun terrassen er uitbreiden. Op die manier wil Algemeen Belang Groot Hulst (ABGH) de binnenstad opwaarderen.

De lokale partij, met vijf zetels de grootste in de Hulster gemeenteraad, presenteerde zaterdag het verkiezingsprogramma van niet minder dan 26 pagina’s. Een opwaardering van de binnenstad is een speerpunt, evenals behoud van openbaar vervoer en onderwijs. De partij wil zelfs dat kinderopvang in de gemeente Hulst gratis wordt. Hoe dat betaald moet worden, wordt niet vermeld.

Veiligere wegen

ABGH hoopt ook stemmen binnen te slepen door in te zetten op veiligere (landbouw)wegen in en om de kernen. Langs de provinciale weg tussen Terhole en Vogelwaarde (N290) moet zelfs een parallelweg voor landbouwverkeer komen. 

Carpoolparkings in dorpen als Terhole, Absdale en Nieuw Namen lijkt de partij ook een goed idee. Verder moet het streekmuseum in Hulst een nieuwe, grotere locatie krijgen en moet de toeristenbelasting afgeschaft. ABGH wil ook na de verkiezingen deel uitmaken van het college. Lijsttrekker Jean-Paul Hageman is nu wethouder.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement