Volledig scherm
Drukte bij opening nieuwe Aldi in Hulst © Camile Schelstraete

Aldi opent nieuw pand in Hulst: 'Kat in 't BACKie!’

HULST - De eerste shoppers stonden vanochtend al in alle vroegte voor de deur van de nieuwe Aldi aan het Stationsplein in Hulst. Maar de deuren gingen écht niet open voordat de Hulster burgemeester Jan-Frans Mulder een lint had doorgeknipt.

Aldi verhuisde hemelsbreed maar een paar honderd meter op het BACK-terrein, maar het verschil met het oude pand is groot. Het nieuwe pand is zo duurzaam mogelijk. De winkel wordt verwarmd met warmte die door de koelingen wordt uitgestoten, er brandt enkel LED-verlichting en alle karton en folie worden gerecycled. De klanten vinden er, meer dan voorheen, veel verse producten zoals vis, vlees, groenten en fruit én ruime parkeerplekken voor de deur. Met dat laatste was buurman Albert Heijn niet blij, die wilde óók bredere vakken. Om de opening van de Aldi niet te frustreren, kreeg AH uiteindelijk zijn zin.

Mulder prees Aldi met de nieuwe winkel. ,,Aldi en Hulst gaan al lang terug. Eerst zaten ze in de binnenstad, toen hier op het BACK-terrein, en daar blijven ze gelukkig ook. Kat in't BACKie!”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement