Buurtschap Schapenbout.
Volledig scherm
Buurtschap Schapenbout. © Harmen Van Der Werf

AED-witte vlek Schapenbout ingevuld

SCHAPENBOUT - Een witte vlek op de kaart met locaties met AED’s, hartapparaten waarmee levens kunnen worden gered, is binnenkort ingevuld. Het Terneuzense buurtschap Schapenbout krijgt ook een AED.

Levien de Groote, voorzitter van de Stichting Houdt Woonomgeving Schapenbout Leefbaar, kwam een tijdje geleden op het idee bij een potje wandelvoetbal op het veld van VV Spui. Daar hing een AED. ‘Op Schapenbout kunnen we zo'n levensredder ook wel gebruiken’, bedacht De Groote. ,,Voor de eigen bewoners en vele fietsers die 's zomers voorbijkomen.”

De AED komt er, dankzij de gemeente Terneuzen die een buitenkast schenkt, én de vlakbij gelegen kunstmestfabriek Yara. De Groote vroeg Yara te sponsoren. ,,Tot mijn verbazing waren ze zelfs bereid een AED te geven, mooi toch!” Mensen die de AED kunnen bedienen, zijn er ook. Er is een lijst met zes namen, plus vijf bewoners die een cursus willen volgen. De AED komt buiten aan de Grote Schuur aan de Graaf Jansdijk 42. De Groote hoopt dat het apparaat nooit nodig is. ,,Maar als dat wel zo is, kunnen we helpen.”

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.