Volledig scherm
Bushalte van Hoek langs de Hoekseweg gaat van 2 maart tot en met 3 april op de schop, Hoekseweg (N61-Terneuzen) is van 1 tot en met 3 april helemaal afgesloten. © Boaz Timmermans

Aanhouders winnen in Hoek, verkeersonveilige wegen op de schop

HOEK - De aanhouder wint, in Hoek weten ze daar alles van. Na jarenlang getrek en gesleur gaan de drukke, onveilige Hoekseweg en de Koudepolderstraat aan de rand van het dorp op de schop.

De Hoekseweg is de weg langs Hoek, tussen de N61 (Schoondijke-Hoek) en de Terneuzense sluizen. Het is een provinciale weg waar gewoonlijk een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur. Het dichtst bij de N61 is dit al verlaagd tot 60 kilometer. Dat gebeurt straks ook bij de bushalte van Hoek.

Jarenlang heeft de dorpsraad Hoek daar met de steun van bewoners op aangedrongen. De situatie op de Hoekseweg bij de bushalte is onveilig. Het snelheidsverschil tussen auto's op de hoofdweg en bussen die de bushalte in- of uitrijden, is te groot. Fietsers hebben er ook geen fatsoenlijke oversteek.

Volledige afsluiting Hoekseweg

Begin april moet dat allemaal anders zijn. H4A Infratechniek begint 2 maart met de aanpassing van de bushalte, de aanleg van een fietsoversteek en van verhogingen in de Hoekseweg. Eén weghelft blijft steeds beschikbaar, behalve van 1 tot en met 3 april. De Hoekseweg is dan volledig dicht.

Secretaris Kees Kuijper van de dorpsraad Hoek is blij dat de herinrichting van de Hoekseweg ‘eindelijk’ begint. Zeker zo tevreden is hij erover dat de gemeente Terneuzen ook de Koudepolderstraat gaat aanpakken. Bewoners klagen al lang over veel hardrijders. De straat, een 30-kilometerzone, wordt echt zo ingericht met wegversmallingen en verhogingen. B en W van Terneuzen willen daar 19.500 euro voor uittrekken. Voor het werk aan de Hoekseweg legde Terneuzen eerder al 165.000 euro opzij en de provincie 65.000 euro.