Volledig scherm
Zangkoor Corrente. © Corrente

26 oktober: Zangkoren brengen duet zonder grenzen in Philippine

PHILIPPINE - Zeeuws-Vlaams mannenkoor Corrente en het Oostends dameskoor Camerata Ostendia brengen samen in Oostende én Philippine een dubbelconcert onder de titel ‘duet zonder grenzen'.

Het eerste gezamenlijke optreden is zondag 20 oktober vanaf 18.00 uur in de Sint Franciscuskerk aan de Assisiëlaan in Oostende, zaterdag 26 oktober vanaf 20.00 uur gevolgd door een tweede concert in de rooms-katholieke kerk aan het Philipsplein in Philippine.

Bijzonder

Dat een mannen- en dameskoor elkaar vinden, is bijzonder, maar in het geval van Corrente en Camerata Ostendia ook wel weer logisch. Pascal Lestaeghe (33) uit Gent is dirigent van beide koren, evenals trouwens sinds kort van het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor.

Klassieke en semi-klassieke nummers staan op het programma, evenals muziek van een lichter genre. Beide koren zingen een aantal liederen samen. De toegang bedraagt tien euro, inclusief consumptie.

Mannenkoor Corrente heeft de rk-kerk van Philippine als oefenruimte, elke dinsdagavond. Het ledental is groeiende, mede dankzij aanwas van zangers uit Vlaanderen.