2,5 meter grote lederschildpad zwemt in Oosterschelde

VIDEOOOSTERSCHELDE - In de Oosterschelde ter hoogte van Wemeldinge is vanmiddag rond 12.00 uur een 2,5 meter grote lederschildpad waargenomen. Later vanmiddag werd het dier gezien ter hoogte van het Loze Vissertje bij Wilhelminadorp. Jaap van der Hiele van Reddingsteam Zeedieren heeft het dier geïdentificeerd en spreekt van een bijzondere waarneming. ,,Ik heb dit nog nooit gezien.”

 1. Doordeweeks maakt Marco bijzondere kabels, in het weekend crosst hij op z'n motor
  PREMIUM
  doordeweeks-in het weekend

  Doorde­weeks maakt Marco bijzondere kabels, in het weekend crosst hij op z'n motor

  THOLEN - Net drie jaar was hij, een paar turven hoog. Van pa kreeg hij zijn eerste crossmotor, met zijwieltjes. Vroem, vroem, Marco Pennings (46) was meteen vertrokken. De cross is nooit meer uit zijn leven weggeweest, ook niet nu hij al lang een grote jongen is en als productiemanager bij Kabelfabriek A. van der Hof in Roosendaal een drukke baan heeft. Zijn fascinatie voor techniek brengt sport en werk samen. ,,Ik probeer het beste uit machines te halen.”
 2. Bommenkerkhof in Oosterschelde: Opruimen kost miljarden, afdekken tientallen miljoenen
  PREMIUM
  VIDEO

  Bommenkerk­hof in Ooster­schel­de: Opruimen kost miljarden, afdekken tientallen miljoenen

  ZIERIKZEE - Aan het opruimen of afdekken van de dertig miljoen kilo gedumpte oorlogsmunitie in de Oosterschelde hangt een flink prijskaartje. Uit recente schattingen van TNO blijkt dat opruimen ten minste 75 miljard euro gaat kosten. De kosten voor het afdekken van de munitiestortplaats in het Gat van Zierikzee worden door Rijkswaterstaat op enkele tientallen tot meer dan honderd miljoen euro geschat, meldt Defensie.