1. De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’
  PREMIUM

  De dag na de brand hebben de bewoners nog flink last van roet en een penetrante geur. ‘Heel de tuin ligt vol met zwarte brokken’

  SINT ANNALAND –Zelfs de stevige regenbui die vanmorgen over Sint Annaland trok, kon de doordringende brandlucht niet wegspoelen. De dag nadat zaadveredelingsbedrijf Takii Seeds aan de Stoofweg werd verwoest door een brand, hebben de bewoners van het dorp nog flink last van de penetrante geur en zwartgeblakerde brokstukken die her en der verspreid liggen.
 1. Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’
  video

  Bierdouche bij SPAR Middelburg: ‘Mijn collega moest zich wel even verkleden, ja’

  MIDDELBURG - Sta je gewoon het bierschap bij te vullen, spuit ineens het bier in de rondte. Het overkwam twee medewerkers van de SPAR City in Middelburg vanmiddag, zo is te zien in een kort filmpje dat de supermarkt vanmiddag online plaatste. ,,We waren compleet verrast”, lacht Jimmy de Wijze, die in de video te zien is. ,,Wij waren op een andere plek in het schap bezig, en ineens spat dat blik uit elkaar!"
 1. Waar is tie toch? Hoe langer je tuurt, hoe meer elke boei op een verdwaalde dolfijn lijkt. ‘Ja, daar is tie’
  PREMIUM
  video

  Waar is tie toch? Hoe langer je tuurt, hoe meer elke boei op een verdwaalde dolfijn lijkt. ‘Ja, daar is tie’

  KERKWERVE - Stel, je bent je sleutels kwijt. En het enige dat je weet is dat ze ergens op de Markt in Middelburg liggen. Nou, waar begin je dan? Precies, dát gevoel heeft Jeroen als hij dinsdag bij Kerkwerve over de Oosterschelde tuurt. Waar zit toch die verdwaalde dolfijn? Ineens roept hij hard: ,,Ja, hij is gespot. Net onder de Zeelandbrug.” De ‘jacht’ begint.