Veel mensen vinden het vervelend om mieren in huis te hebben. Ze zijn lastig buiten de deur te houden, maar het kan wel!
Volledig scherm
Veel mensen vinden het vervelend om mieren in huis te hebben. Ze zijn lastig buiten de deur te houden, maar het kan wel! © Getty Images/iStockphoto

Voorkom dat mieren je huis binnendringen met deze tips

Nu de deuren en ramen vaker openstaan, kruipen mieren in groten getale de woonkamer of keuken binnen. Voor veel mensen vervelend, zeker als de insecten zich te goed doen aan fruit of ander voedsel. Er zijn manieren om de beestjes buitenshuis te houden en ook om te voorkomen dat ze het terras in de tuin optrippelen.

0 reacties

 1. Amsterdamse gezinswoning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’
  PREMIUM

  Amsterdam­se gezinswo­ning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’

  Het zijn ruime eengezinswoningen, in de Valutawijk in Amsterdam. Maar kun je er ook vier gezinnen in kwijt? Ja, vinden vastgoedinvesteerders, die de laatste jaren pand na pand kochten, om ze te splitsen en elke etage los te verhuren. Nee, vinden buurtbewoners, die naar de rechter zijn gestapt om een einde te maken aan wat zij ‘pure huisjesmelkerij’ noemen. Ze vingen gisteren bot.
 2. 
Eén miljoen huizen nodig: ‘Veel jonge mensen kunnen geen betaalbaar huis vinden’
  PREMIUM
  12 vragen

  Eén miljoen huizen nodig: ‘Veel jonge mensen kunnen geen betaalbaar huis vinden’

  Eén miljoen huizen moeten er de komende jaren bij komen om de woningnood op te lossen. Zet ze bij elkaar en je hebt een stad die twee keer zo groot is als Amsterdam. Maar waarom één miljoen, en niet meer of minder? Wie gaan daar wonen? En waar moeten die huizen worden gebouwd: in de stad of in het weiland? Onze onderzoeksredactie zet de prangendste vragen over de woningcrisis waarin ons land verkeert en de antwoorden op een rij.