Directeur Ellen Hensbergen (40) voor het relatief kleine kantoortje van de vijfde hypotheekverstrekker van Nederland: Munt Hypotheken.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Ellen Hensbergen (40) voor het relatief kleine kantoortje van de vijfde hypotheekverstrekker van Nederland: Munt Hypotheken. © Arie Kievit

Van deze grote hypotheekverstrekker heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord

interviewTegenover het befaamde cafetaria De Vrijheid in Den Haag staat een simpel kantoorpand van drie verdiepingen waar net zo goed een schoonmaakservice in zou kunnen zitten. Het is echter het onderkomen van de vijfde hypotheekverstrekker van Nederland: Munt Hypotheken, ook nog eens ‘de beste van 2019’ volgens de Nationale Hypotheekbond. Wat schuilt er achter het succes? 

Het was nog soberder in de begindagen van Munt, zo’n vijf jaar geleden. Toen was de geldverstrekker gevestigd in een anti-kraakpand waar volgens directeur Ellen Hensbergen soms zelfs de verwarming het niet deed. Er heerst volgens haar een bewust gecreëerde cultuur om niet te veel op een bank te lijken, met statige Zuidas-gebouwen en dikwijls duur interieur. ,,We zijn wat behoudender, dat sluit goed aan bij onze investeerders: Nederlandse pensioenfondsen.”