Justin Bieber en vriendin Hailey Baldwin.
Volledig scherm
Justin Bieber en vriendin Hailey Baldwin. © Bruno Press

Vaarwel hipster, mannen willen er nu uitzien als een ‘scumbro’

Het houthakkershemd, de opgerolde jeansbroek en die mooie bijgetrimde baard zijn verleden tijd voor mannen. De hipster is namelijk passé, de ‘scumbro’ is in. Naar het voorbeeld van celebs als Justin Bieber, Jonah Hill en Pete Davidson willen mannen er nu namelijk zo slonzig mogelijk bijlopen, al kost dat wel handenvol geld.

Trainingspakken die twee maten te groot zijn, T-shirts en shorts met bedenkelijke prints, (te) lang en (te) vettig haar, fleecetruien, het hawaïhemd en badslippers. Het Amerikaanse mannenblad Esquire beschrijft ‘de scrumbro’ als iemand die eruitziet als een tiener die zich al dagen niet gewassen heeft en wiet gaat verkopen op een afgelegen parkeerplaats.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair kan ‘een scumbro’ niet kiezen tussen outdoormerken die je aardrijkskundeleerkracht draagt en de hipste streetwear. Daarom draagt hij maar alles door elkaar.

Net zoals de hipster is de scumbro heel goed op de hoogte van de laatste trends en hippe merken, maar kiest hij ervoor om het te dragen met een knipoog. Zo schrijft Mr. Porter, een luxewebshop voor mannen, dat ,,Scumbro’s peperdure merken dragen zoals Gucci, Versace en Prada, maar opzettelijk voor combinaties kiezen zodat het geheel er zo lelijk mogelijk uitziet.”

Lees verder onder de foto.

Post Malone
Volledig scherm
Post Malone © Bruno Press

Bekende streetwearlabels als Supreme, Palace en Stüssy zijn ook populair onder scumbro’s en er wordt grof geld neergeteld om toch maar die ene exclusieve jas met cartoonprint of die fluogele hoodie te kunnen scoren. Die combineren ze niet zoals de hipster met een simpele jeans, maar met een trainingsbroek of juist een short in een contrasterende kleur of print. Zolang je er maar uitziet als een puinhoop, maar tegelijkertijd ook laat zien dat je succesvol genoeg bent om al die dure merken te kunnen betalen, ben je kortom goed bezig.

Coachella

The Wall Street Journal maakte onlangs nog een fotoreeksje van bekende ‘scumbro’s’ en berekende de prijs van hun outfits. Vaak ging dat bedrag ver boven de duizend euro.

Wat interessant is aan de scumbro-trend, is dat het tegelijkertijd de bedoeling is dat je eruitziet alsof je geen moeite hebt gedaan, terwijl je ook benadrukt hoeveel moeite het wel niet gekost heeft om die peperdure sneakers van pakweg Yeezy te kunnen bemachtigen. Dolly Parton vatte het eerder al perfect samen: ,,It costs a lot of money to look this cheap.”

Poll

De scumbro: hot or not?

  • Hot! (6%)
  • Not! (94%)
42292 stemmen
Pete Davidson
Volledig scherm
Pete Davidson © Photo News
Wiz Khalifa
Volledig scherm
Wiz Khalifa © Bruno Press
Jonah Hill
Volledig scherm
Jonah Hill © Photo News
Shia LaBeouf
Volledig scherm
Shia LaBeouf © Bruno Press
Volledig scherm
© Photo News