Annie Spratt
Volledig scherm
Annie Spratt © Annie Spratt, Unsplash

Top drie best geurende voorjaarsbloemen voor in huis

De lente is nog niet echt aangebroken, maar je kan de geur van dit seizoen al wel in huis halen. Op de TuinIdee beurs 2019 konden ruim 1800 bezoekers verschillende bloemen beoordelen op hun geur. Daar is een top drie uit gekomen. 

De hyacint

De hyacint is met 42 procent van de stemmen de lekkerst ruikende voorjaarsbloem, vinden de bezoekers. Dit is dan ook een van de populairste voorjaarsbloemen. De hyacint staat erom bekend dat hij zorgt voor vrolijkheid en optimisme. Ook kan hij soms erg sterk ruiken. Heel lekker zelfs, beoordelen bezoekers.

De geur van de hyacint is geliefd.
Volledig scherm
De geur van de hyacint is geliefd. © 365dagenbloemen.nl

Sering

De tweede plek ging met 28 procent van de stemmen naar de sering. Deze geeft een zachte, zoete en zomerse geur af. In de tuin bloeit hij pas in mei. Als je hem een aantal jaar laat staan, kan hij wel 5 meter hoog worden. Maar de sering wordt ook gekweekt als snijplant en kan dus prima in de woonkamer de kleur én de geur opfleuren.

De sering geeft een zachte, zoete en zomerse geur af.
Volledig scherm
De sering geeft een zachte, zoete en zomerse geur af. © 365dagenbloemen.nl

Freesia

Daarnaast was de freesia, met 21 procent van de stemmen, ook populair. Deze bloem ruikt vaak iets kruidiger. De knol van de freesia vormt onder de grond kleine knolletjes. Zo’n kraaltje groeit uit tot een volwaardige knol en als die tot bloei komt ziet dat er stijlvol uit. Én het ruikt lekker. 

De freesia ruikt vaak iets kruidiger.
Volledig scherm
De freesia ruikt vaak iets kruidiger. © 365dagenbloemen.nl

Andere bloemen die meededen aan de competitie waren de romantische tuberoos en de zoete violier. Hier waren de bezoekers minder fan van.

Zelf een bloembol planten? Kijk bij Eigen Huis & Tuin hoe je dat doet.