Lisanne Holwerda (32) uit Groningen heeft een goed salaris en wil best verhuizen uit haar sociale huurwoning, maar ze gaat er niet meer op vooruit als ze die stap zet.
Volledig scherm
Lisanne Holwerda (32) uit Groningen heeft een goed salaris en wil best verhuizen uit haar sociale huurwoning, maar ze gaat er niet meer op vooruit als ze die stap zet. © eigen foto

Starter moet in paar jaar twee keer zoveel eigen geld hebben voor huis

Interactieve kaartEen alleenstaande starter met een modaal inkomen moet gemiddeld 38.000 euro eigen geld hebben om een appartement van 60 vierkante meter te kunnen kopen. In Amsterdam heb je zelfs 253.000 euro op je spaarrekening nodig en in Utrecht 145.000 euro. 

 1. Student sleept verhuurder wooncomplex voor de rechter en wint: contractkosten 192 euro te hoog
  PREMIUM

  Student sleept verhuurder wooncom­plex voor de rechter en wint: contract­kos­ten 192 euro te hoog

  200 euro aan contractkosten moeten eerstejaarsstudenten van het Erasmus University College (EUC) in Rotterdam aftikken als ze hun intrek nemen in een studentenkamer aan het Stadhuisplein. Het vermoeden van een student dat er iets niet in de haak was met dat bedrag werd vorige week bevestigd. In plaats van 200 euro, kwam de rechter uit op een bedrag van 7,72 euro. ,,Het ging mij om het principe.’’
 2. Zanger Gordon (54) woont in een luxueus penthouse mét privélift: ‘Uitzicht is fantastisch’
  PREMIUM
  met foto's

  Zanger Gordon (54) woont in een luxueus penthouse mét privélift: ‘Uitzicht is fantas­tisch’

  We kennen Gordon Heuckeroth (54) vooral als zanger, presentator en jurylid, maar hij gooide het roer om en is nu ook als interieurontwerper aan de slag gegaan. Zijn Amsterdamse penthouse met vier slaapkamers en riant terras kan alvast dienen als visitekaartje: ,,Toen ik het kocht, was het nog niet afgewerkt. Maar ik zag onmiddellijk het resultaat voor me’’, vertelt hij aan woonexpert Bjorn Cocquyt.