Hovenier Marcel van Oorschot bij de beregeningsinstallatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hovenier Marcel van Oorschot bij de beregeningsinstallatie. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Sproei-installaties vliegen de winkel uit na gortdroge zomer

Na de kurkdroge zomer van afgelopen jaar is er een run op sproei-installaties. Geen gedoe met tuinslangen, maar op gezette tijden automatisch sproeien. ,,Klanten zijn zich nu veel meer bewust van beregening”, zegt hovenier Marcel van Oorschot.

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Wie vorig jaar werd verrast door een dood gazon na terugkomst van vakantie, lijkt nu de nodige maatregelen te nemen. De sproei-installaties vliegen de winkel uit.

Droge zomer

Bij de Doe Het Zelf Beregening Shop in Dussen bijvoorbeeld, merken ze goed dat de vraag toeneemt. ,,Afgelopen zomer was ontzettend droog. We horen van veel klanten dat ze terugkwamen van vakantie en de tuin droog en geel was. Dat willen ze nu voorkomen en komen daarom bij ons langs voor een ontwerp”, vertelt Niels van Maastrigt.

Quote

Sinds afgelopen zomer zien we dat beregening hoger op het lijstje staat bij mensen

Marcel van Oorschot, Eigenaar hoveniersbedrijf

In de winkel zijn onderdelen te koop om zelf een automatische beregeningsinstallatie aan te leggen. Geen gedoe met tuinslangen, maar op gezette tijden automatisch sproeien.

Klanten hebben er wel oren naar, dat merken ze ook bij Hoveniersbedrijf M. van Oorschot in Roosendaal. ,,We zien dat beregening hoger op het lijstje staat bij mensen. Dat komt door afgelopen zomer’’, weet eigenaar Marcel van Oorschot.