Willem Minderhout, buurvrouw Wil en zijn partner Sophie (r) op hun woonark.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Minderhout, buurvrouw Wil en zijn partner Sophie (r) op hun woonark. © Frank jansen

PvdA-politicus vreest woonboot kwijt te raken door stadsvernieuwing

Nieuwbouw,,Ik ben als politicus vóór goede fietspaden én voor het bouwen van huizen bij stations. Maar zo had ik het niet voor ogen.” Aan het woord is PvdA-politicus Willem Minderhout uit Den Haag. Hij vreest zijn woonboot te verliezen door nieuwbouwplannen.

Met zijn partner Sophie woont Minderhout in een prachtige blauwe woonark in de Haagse Trekvliet. Vlak achter de spoorbrug zitten zijn partner en hij in de zomer op hun drijvend terras, in een zee van groen, met om hen heen nog een stuk of tien woonboten. Aan de overkant de monumentale gebouwen van voorheen het Haagse gasbedrijf. Het is een idylle, zo midden in de stad.

Quote

Als hier in de zomer rondvaart­bo­ten langskomen, hoor je in elke boot wel iemand ‘ooh’ of ‘aah’ zeggen

Willem Minderhout, PvdA

Opgeknapt

,,Een droom, dat wisten we meteen toen we de advertentie zagen waarin de woonark te koop werd aangeboden”, haalt het 59-jarige lid van Provinciale Staten en hbo-docent herinneringen op aan 2015, het jaar waarin ze hun drijvende paleisje kochten. In hun vrije tijd knapten ze de boot op. Er werd geschilderd en er kwam een mooi tuinhekje op de kade. Het terras aan de waterkant staat vol bloemen.,,Als hier in de zomer rondvaartboten langskomen, hoor je in elke boot wel iemand ‘ooh’ of ‘aah’ zeggen”, vertelt Minderhout.