Minister Kajsa van Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil niet dat de baatbelasting wordt gebruikt voor het terugbetalen van duurzaamheidsinvesteringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Kajsa van Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil niet dat de baatbelasting wordt gebruikt voor het terugbetalen van duurzaamheidsinvesteringen. © ANP

Minister Ollongren vindt dat Wijk bij Duurstede boekje te buiten gaat bij verduurzamen woningen

verduurzamen woningWijk bij Duurstede heeft - denkt de gemeente zelf - een slimme manier gevonden om huizen te verduurzamen. Zonder dat de woonlasten voor huizenbezitters stijgen. Dat is ook wat in het Klimaatakkoord staat. Maar minister Kajsa Ollongren vindt dat de gemeente z’n boekje te buiten gaat.  

  1. Woningsplitsing, het ei van Columbus in tijden van nood? ‘Het is maatwerk’
    PREMIUM

    Wonings­plit­sing, het ei van Columbus in tijden van nood? ‘Het is maatwerk’

    Van één huis twee huizen maken. Klinkt ideaal in tijden van grote woningnood. Toch stijgt het aantal woningsplitsingen in Nederland de laatste jaren nog niet spectaculair, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De provincie Gelderland ziet woningsplitsing als instrument om de komende vijf jaar duizend extra woningen te creëren in de provincie. ,,Maar het is maatwerk”, tempert gedeputeerde Peter Kerris al te hoog gespannen verwachtingen.