Miljuschka over verbouwing: ‘Einde van ons geld in zicht’

Vlog DroomboerderijTelevisiekok Miljuschka Witzenhausen (33) verhuist met haar gezin naar een kaasboerderij. Er moet nog ontzettend veel gebeuren en er gaat van alles mis. In haar wekelijkse vlog voor deze site laat ze zien hoe ze haar eigen droomboerderij creëert.

Omdat het de laatste vlog in deze reeks van twaalf afleveringen is, blikt Miljuschka terug op het eerste deel van de verbouwing. ,,Veel te veel problemen", vinden haar kinderen eensgezind. Al kijken ze ietsje blijer als ze zien dat er een glijbaan op de boomhut wordt gemonteerd. 

Studiokeuken

Nadat de kijker een snippertje meekrijgt van hoe er met de familie Pasen is gevierd (eitjes zoeken!), loopt Miljuschka nog eens een rondje om het huis. ,,Kijk hoe mooi de appelboomgaard in bloei staat - hij is helemaal ontploft.” Trots toont ze de eyecatcher van de studiokeuken, die aan de achterkant van de boerderij wordt gemonteerd: een groot raamwerk van stalen kozijnen. Na de installatie kan ze haar geluk niet op. ,,Eindelijk iets dat eruit ziet zoals het in ons hoofd zat.”

Want ja, geeft ze toe, ze had gedacht al verder te zijn in de verbouwing. De volgers van de vlog zien hooguit de contouren van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Miljuschka besluit dan ook: ,,Het is de hel. Alles gaat anders dan je denkt. Mensen zeggen dat ze dingen kunnen die ze niet kunnen. Het is makkelijker om een keuken te runnen met twintig man onder je dan een verbouwing.” Ook bekent ze dat de spaarpot onderhand leeg is. ,,Het einde van ons geld is in zicht. We moeten nu ook dingen laten.”

Tijd voor vakantie. Of er nog een nieuwe reeks met vlogs komt? Ze denkt er over na, laat ze weten. Want de verbouwing gaat nog wel een tijdje duren, aangezien ze ook ‘aan het einde van haar geld’ zit. Sowieso deelt ze haar belevenissen op Instagram, belooft ze tot slot.

Bekijk hieronder de aflevering van vorige week, of kijk de hele serie hier terug.

Miljuschka is ‘verbouwingsmoe‘.
Volledig scherm
Miljuschka is ‘verbouwingsmoe‘.