Mieke van Heteren, hoogzwanger van haar derde kindje, houdt van het combineren van oude en nieuwe elementen, zoals de oude kachel en de moderne eethoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Mieke van Heteren, hoogzwanger van haar derde kindje, houdt van het combineren van oude en nieuwe elementen, zoals de oude kachel en de moderne eethoek. © Victor van Breukelen

Mieke kocht het huis tegenover haar ouders:
‘Nu helpen ze ons, hopelijk wij hén in de toekomst’

Binnenkijken bijZe woonde prima in haar nieuwbouwwoning in Sliedrecht, maar toen Mieke van Heteren (32) hoorde dat de oude dijkwoning aan de Baanhoek te koop zou komen, kwam een verhuizing ineens op tafel. Wonen in het idyllische huis waar ze als kind altijd op uitkeek, een paar stappen verwijderd van haar ouders, dat was dé droom.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.