De 3D-weergave van een willekeurig huis. Na het invullen van het adres en aantal bewoners, kun je naar energiebehoefte het aantal zonnepanelen intekenen. Hoe geler het vlak, hoe meer zonlicht erop valt. Ook andere duurzaamheidsmaatregelen worden berekend, zoals vloer, dak en spouwmuurisolatie.
Volledig scherm
De 3D-weergave van een willekeurig huis. Na het invullen van het adres en aantal bewoners, kun je naar energiebehoefte het aantal zonnepanelen intekenen. Hoe geler het vlak, hoe meer zonlicht erop valt. Ook andere duurzaamheidsmaatregelen worden berekend, zoals vloer, dak en spouwmuurisolatie. © The Sustainables

Met deze slimme tool zie je in één oogopslag hoe je je huis duurzaam maakt

Als je van plan bent om je huis te verduurzamen, is een bezoekje van een expert tegenwoordig niet altijd meer nodig. Websites als Greenhome en HomeQgo geven huiseigenaren online inzicht in de mogelijkheden, prijs én terugverdientijd. Vereniging Eigen Huis is voorzichtig positief.

 1. Van het gas af? ‘Doe bewoners aanbod dat ze niet kunnen weigeren’
  INTERVIEW

  Van het gas af? ‘Doe bewoners aanbod dat ze niet kunnen weigeren’

  Alle Nederlandse huizen moeten over dertig jaar van het gas zijn afgekoppeld. Gemeenten hebben de regie in dat megaproject gekregen. Jan van der Meer loopt al jaren voor de troepen uit met verduurzaming van huizen als wethouder in Nijmegen, daarna als warmteregisseur in de Metropoolregio Amsterdam en nu is hij namens GroenLinks wethouder in de stad die prat gaat op z’n innovatieve vermogen: Eindhoven. ,,We moeten inwoners gewoon een aanbod doen dat ze niet kunnen weigeren.”
 1. Geen lantaarnpalen voor 77-jarige Rien: 'Boos, verdrietig en teleurgesteld'
  Play

  Geen lantaarnpa­len voor 77-jarige Rien: 'Boos, verdrietig en teleurge­steld'

 2. Meerdere doden door brand grootste vaccinproducent ter wereld

  Meerdere doden door brand grootste vaccinpro­du­cent ter wereld