In het huis van Yvet van Riek zie je overal rokende vrouwen

Binnenkijken bijHet is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat Evelyn Struik op bezoek bij influencers op het gebied van interieur. Dit keer bij stylist Yvet van Riek.

Al jaren is Yvet van Riek dé interieurstylist van Eigen Huis & Tuin. Voor het programma creëert ze met regelmaat de mooiste interieurs. Ook voor andere programma’s steekt Yvet wel eens de handen uit de mouwen: zo werkt(e) ze onder andere voor Koffietijd, The Voice en The Voice Kids.

Volledig scherm
© Yvet van Riek

Mix & match

Zelf zou Yvet haar stijl omschrijven als mix & match. Sommige items zijn stoer terwijl andere juist heel vrouwelijk zijn, en ook van een combinatie van stofjes en prints is ze niet vies. De interieurstyliste is dol op het verzamelen van objecten die haar thuis laten voelen. Ons favoriete voorwerp in Yvet’s eclectische inrichting? De prachtige pauwenstoel!

Ook vintage foto’s doen het goed bij Yvet. Zo zijn er onder andere foto’s van Mick Jagger en zijn vrouw Bianca te vinden in haar interieur. Dat Yvet fan is, wordt niet alleen uit haar huis duidelijk. Zo zegt ze op Instagram: ,,Move like Jagger, dress like Bianca.” De stijl van de interieurstyliste zien we dubbel en dwars terug in haar slaapkamer, die ze zo heeft ingericht dat ze iedere ochtend lekker rustig wakker kan worden.

Volledig scherm
© Yvet van Riek

Meer foto's zie je bij Eigen Huis & Tuin.