Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat net als bij de sociale huur een puntensysteem gelden.
Volledig scherm
Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat net als bij de sociale huur een puntensysteem gelden. © ANP / ANP

Huurprijs van deel woningen in de vrije sector aan banden gelegd

Verhuurders in de vrije sector mogen straks niet meer vragen wat ze willen voor een woning. Voor een deel van de nieuwe huurwoningen gaat, net als bij de sociale huur, een maximale huurprijs gelden.

1 reactie

  • Cees Melisse

    2 maanden geleden
    Er wordt gesproken over te weinig verdienen om een woning te kopen maar te veel om een sociale huurwoning te mogen bewonen. Er wordt voorbij gegaan aan gescheiden echtparen die vanwege hun korte inschrijving de eerste jaren niet in aanmerking komen om voor het een sociale huurwoning en dus met hun beperkte inkomen afhankelijk zijn van de vrije sector. Waarom wordt er met die schreiende gevallen geen rekening gehouden? Onze regering moet eens meer naar de mensen luisteren.