Henk Palts ligt al jaren in de clinch met de gemeente Deventer over zijn zelfgemaakte droomhuis. Een chalet opgetrokken uit boomstammen, waar hij al sinds 2007 in woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Palts ligt al jaren in de clinch met de gemeente Deventer over zijn zelfgemaakte droomhuis. Een chalet opgetrokken uit boomstammen, waar hij al sinds 2007 in woont. © Ronald Hissink

Huis van Henk is 58 centimeter te hoog, maar rechter vindt afbreken ‘onredelijk’

Zijn huis is te hoog. Tot dat oordeel is ook de bestuursrechter gekomen die zich boog over het getouwtrek rondom de boomstamwoning van Henk Palts uit Deventer. Maar het huis verlagen of afbreken, zoals de gemeente Deventer heeft geëist, gaat volgens de rechter te ver. Opgelucht ademhalen doet Palts nog niet. ,,Er ligt nog steeds een dwangsom die ik niet kan betalen.”

1 reactie

 • la bacalao

  1 jaar geleden
  Hopelijk ziet de gemeente ook de redelijkheid en billijkheid, die de rechter wel ziet. En hopelijk gaat er juist wel een precedent gelden: dat iedere Nederlander zijn eigen kaveltje grond kan kopen om zijn eigen ontworpen huis te bouwen, net zo mooi als dat van de heer Palts. Weg met die saaie woningbouw in Nederland.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.