Op de achtergrond de karakteristieke appartementen van Monaco, inclusief blauwe lucht. De rotspartij op de voorgrond blijkt een luxueuze woning.
Volledig scherm
Op de achtergrond de karakteristieke appartementen van Monaco, inclusief blauwe lucht. De rotspartij op de voorgrond blijkt een luxueuze woning. © Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud

Grotwoning van 41 miljoen euro waar Fred Flintstone jaloers op zou zijn

binnenkijken bijRegelmatig speuren we over de grens naar huizen die ons verbazen of inspireren. Wonen in een grot lijkt iets van een ver verleden, maar in Monaco is het idee naar een nieuw level getild. 

Monaco mag dan wel in luxe baden, riant behuisd zijn de meeste inwoners niet. Ze moeten het doorgaans stellen met een kleine flat in een of andere karakterloze toren, die ze vaak wel prachtig inrichten. Slechts heel af en toe springt er eens een woning uit. Dat is zeker het geval met villa Troglodyte.

Volledig scherm
© Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud

Het huis van architect Jean-Pierre Lott is gebouwd in een gigantische rots waar je eigenlijk zo voorbij loopt. En dat is zonde, want achter de deur schuilt een indrukwekkende woning waar Fred Flintstone stikjaloers op zou zijn.

Zwembad

De woning bestaat uit vier verdiepingen die via een lift met elkaar in verbinding staan. Enkele ramen, lichttunnels en glazen gangen zorgen overal voor daglicht. De ruimtes zijn op zich niet zo heel groot, maar naar Monegaskische normen zeker voldoende. Dé blikvanger is het ondergrondse zwembad dat deels verwarmd wordt door constante temperatuur en een geothermische warmtepomp.

Prijskaartje voor deze opgedirkte grot: 41 miljoen euro. 

Volledig scherm
© Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud
Volledig scherm
© Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud
.
Volledig scherm
. © Jean-Pierre Lott Loïc Thebaud